Politie zoekt getuigen in Barendrecht

mainImage
Politie zoekt getuigen in Barendrecht

De politie in Rotterdam heeft dinsdagavond getuigen opgeroepen die in september 2017 mogelijk verdachte personen hebben gezien in de buurt van het pannenkoekenhuis De Oude Maas aan de Achterzeedijk in Barendrecht.

Het vermoeden bestaat dat de daders van de moord op Stefaan Bogaerts deze locatie eerder hebben bestudeerd of goed kenden. Ter plekke staken zij op 21 september er hun zwarte BMW M5 Touring in brand en dat was twintig minuten nadat zij rond 21.20 uur in de Lisstraat in Spijkenisse Stefaan Bogaerts onder vuur hadden genomen.

Op de locatie in Barendrecht - zie foto - heeft de politie dna-sporen van de verdachten veilig kunnen stellen.

De Belgische zakenman Bogaerts werd in Spijkenisse doodgeschoten tegenover een kroeg waar destijds vaak leden van de motorclub Caloh Wagoh kwamen. De motorclub Caloh Wagoh kwam eerder dit jaar in opspraak en werd genoemd in de onderzoeken naar de aanslagen op De Telegraaf en Panorama en de moord op Reduan B. broer van een kroongetuige.

Overigens bestaat de bewuste kroeg aan de Lisstraat inmiddels niet meer. De eigenaar van het café dat nu op die locatie is gevestigd, heeft op geen enkele manier te maken met Caloh Wagoh of met criminele activiteiten.

Stefaan Bogaerts woonde in Brasschaat in België en verdiende de kost met het kopen en verkopen van zeecontainers. Hij had in de loop van de tijd fikse schulden opgebouwd, die hij voor zijn gezin verborgen hield. De politie denkt dat Bogaerts betrokken is geraakt bij de handel in harddrugs en in een conflict verzeild is geraakt.

Op de avond van 21 september 2017 reed Stefaan Bogaerts enige tijd door Spijkenisse, in de Volkswagen Jetta die hij van zijn zoon had geleend. Het leek of hij de weg niet wist. Om ongeveer 21.20 uur parkeerde hij uiteindelijk in de Lisstraat, waar hij werd opgewacht. Het slachtoffer overleed ter plaatste.

Wie informatie heeft of een vertrouwelijk gesprek met de politie wil wordt verzocht te bellen met 079 – 34 58 999.

 


| Foto: Digitaal Dagblad