Beschoten man in kritieke toestand

mainImage
Beschoten man in kritieke toestand

De man die woensdagochtend onder vuur werd genomen in de Rotterdamse wijk Kralingen, is door meerdere kogels getroffen, onder meer in zijn hoofd. Het slachtoffer is een 64-jarige Rotterdammer die ''bekend was bij de politie''. Zijn toestand is kritiek, zegt een woordvoerster van de politie.

Die vindt het nog te vroeg om van een liquidatiepoging te spreken. ''We staan aan het begin van het onderzoek, de motieven zullen nog moeten blijken.'' Naar de schutter is de politie nog steeds met man en macht op zoek. Hij ging ervandoor op een scooter, maar ging onderuit op de 's-Gravenweg. Hij zette zijn vlucht te voet voort. Ondanks inzet van onder meer een helikopter, een arrestatieteam en de zogeheten parate eenheid is de man nog niet opgepakt.

De schietpartij gebeurde aan het einde van de ochtend op de Willem Ruyslaan. Het slachtoffer zat in een auto en werd van dichtbij beschoten. Zijn bijrijder bleef fysiek ongedeerd maar is volgens de politie wel ''hevig geschrokken''. Veel mensen zagen de schietpartij op klaarlichte dag gebeuren.

Waarom de neergeschoten man zelf eerder met de politie in aanraking is gekomen, wil de politie vooralsnog niet kwijt. Een team van twintig rechercheurs onderzoekt het geweld.


Foto: Digitaal Dagblad