Beneluxtunnel donker, veel files

mainImage
Beneluxtunnel donker, veel files

De wegen rond Rotterdam zijn donderdagmiddag overvol nadat het licht in een van de tunnelbuizen van de Beneluxtunnel korte tijd was uitgevallen. Een monteur van Rijkswaterstaat heeft de verlichting inmiddels hersteld.

Automobilisten hadden donderdagavond te maken met de drukste spits van het jaar tot nu toe. Op het hoogtepunt om 17.35 uur stond er volgens de ANWB 1135 kilometer file op autosnelwegen en N-wegen samen. Op de snelwegen stond het bumper aan bumper over 880 kilometer, op de N-wegen over 225 kilometer.

Donderdagavond was het vooral rond Rotterdam, Den Haag en Utrecht het erg druk. Bij Rotterdam waren er enige tijd problemen in de Beneluxtunnel. Daardoor liep het verkeer op de A4 al in de namiddag vast. Ook op de A12, A13, A20 en A16 en diverse toevoerwegen liep het verkeer vast. Op de A16 ontstond bij de Van Brienenoordbrug een file door een motorongeluk.

De meeste files kwamen voort uit drukte, gecombineerd met regen en invallende duisternis. Er waren relatief weinig ongelukken.

 


Foto: Digitaal Dagblad