Barendrechters steunen Last Man Standing @Home 2020

2 November 2020, 10:22 uur
Lokaal
mainImage
Ingezonden

Vorig jaar lieten vriendinnen Marit en Daphna zich sponsoren voor het evenement Last Man Standing georganiseerd door Mind, een organisatie die tot doel heeft psychische problemen bij jongeren te voorkomen en mensen die hiermee te maken hebben te ondersteunen.

Na het overlijden van Daphna besloten zus en vrienden de actie door te zetten onder de naam “team Daphna”, door ervaring van zo dichtbij wetend hoe zwaar de strijd tegen depressie is en hoe belangrijk het is dat er meer bekendheid komt bij jongeren over psychische problemen. Door de Coronamaatregelen werd het evenement gewijzigd naar een @home editie. In plaats van 6 uur op een paal staan in het water, werd de duur teruggebracht naar 3 uur en mochten deelnemers zelf bedenken hoe en waar ze gingen staan.

De 4 Barendrechtse vrienden stonden 3 uur lang op een paal in de Rotterdamse tuin van zus Naomi, die achter de schuifpui moest staan in verband met quarantaine-dagen. Zij volgden de livestream van Mind met leuke optredens, interviews en een heuse bingo, maar ook zagen zij hun sponsorbedrag in korte tijd oplopen naar ruim 4.000 euro. Een dag met een lach en een traan, maar vooral trotse gezichten, toen de deelnemers na 3 uur van hun paal af mochten stappen.

Doneren is nog tot 14 November mogelijk via: https://www.doemeemetmind.nl/team/team-daphna/teamleden