Barendrechts Dagblad | SP: Hardhandige inval in Tweebosbuurt
mainImage

SP: Hardhandige inval in Tweebosbuurt

24 januari 2020, 21:37 uur
Algemeen

Volgens de Rotterdamse fractie van de SP is donderdag een inval gedaan door de politie in de Tweebosbuurt. Doel: de aanwezige krakers aldaar oppakken en de woningen ontruimen. Volgens de SP is dit illegaal. Er is volgens de socialisten door de politie huisvredebreuk gepleegd, de privacy van de krakers geschonden en inmiddels zijn de ongeveer 16 aanwezige krakers in de boeien geslagen. In totaal zouden tien tot vijftien agenten bij de actie betrokken zijn geweest. Eén van de opgepakte personen blijkt te worden uitgezet uit Nederland en zit nu vast in de Vreemdelingendetentie bij Zestienhoven.

Er zijn momenteel geen concrete plannen voor de Tweebosbuurt na de recente uitspraak van de rechter dat Vestia de 17 huurovereenkomsten niet mag beëindigen. Toch gaat het bedrijf, dat de antikraak platen plaatst, onverstoord door met het slopen van de woningen, toiletten en badkamers en het gas gaat eraf. De zittende bewoners, de krakers en de anti-kraak bewoners zijn solidair en hebben eerder op een bewonersavond geklaagd over deze afbraak. Want met de verdere afbraak wordt er volgens tegenstanders een onveilige buurt gecreëerd en voelen de bewoners zich geïntimideerd door de huidige situatie.

De Rotterdamse SP-fractie noemt het ‘’spijtig’’ dat er een hardhandige (illegale) politie inzet is gepleegd om de krakers die vredig verbleven in leegstaande woningen in de Tweebosbuurt te ontruimen. Daarom heeft de SP-fractie vrijdag vragen gesteld aan het stadsbestuur. 

 


Foto: Gemeente Rotterdam