Sloopklus Brede Hilledijk op Katendrecht geklaard

8 December 2023, 16:21 uur
Rotterdam & Regio
mainImage
LMOFOTO

De sloop van de verouderde bedrijfspanden tussen Brede Hilledijk en de Rijnhaven zuidzijde in Rotterdam is afgerond. Het puin is geruimd en de grond moet nog worden geëgaliseerd. Het project The Bay House rechts nadert haar voltooiing en links is de nieuwbouw van de woonblokken richting Maashaven gerealiseerd met veel nieuwe bewoners. De vrijgekomen 'sloopplek' krijgt bestemming binnen het Codricoplan.

Op het fabrieks- en haventerrein is de bouw van 1.500 woningen gepland naast kantoren, winkels, horeca en cultuurfuncties. De eyecatcher wordt een ruim 200 meter hoge woontoren. In het water van de Rijnhaven komt een maritiem centrum. Een deel van het fabriekscomplex van Codrico (vroeger de Meelfabriek CO-OP) is bestempeld als rijksmonument en blijft met de markante groen verlichte kubus behouden. Het gebouw krijgt binnen het plan een woonfunctie.

Het plan is ontwikkeld door RED Company, van Nanne de Ru die een bouwvergunning heeft aangevraagd. Het betekent dat de fabriek Codrico op termijn zijn activiteiten op Katendrecht op de kade en aan de havenkant gaat beëindigen, het is min of meer de laatste havenactiviteit (vanaf eind 19e eeuw) in de ooit zo drukke Rijnhaven.