Barendrechts college van B&W op bezoek bij SociaalHart

7 June 2023, 12:23 uur
Lokaal
mainImage
Laurens

Afgelopen maandagmiddag trakteerde het College van B&W van Barendrecht de bezoekers en medewerkers van het SociaalHart op een gezellig bezoek. 
 
Burgemeester Veldhuijzen en de wethouders kwamen met hun bezoek een kijkje nemen in het nieuwe ontmoetingscentrum ‘SociaalHart’, dat recent opende in het dienstencentrum aan de Windsingel. Steeds meer buurtbewoners vinden hun weg naar het SociaalHart, voor een lekkere kop koffie met gebak of om mee te doen aan de bewegings- en gezelschapsactiviteiten die dagelijks worden georganiseerd.

Wat dat precies inhoudt, konden de burgemeester en wethouders zelf ervaren tijdens hun bezoek; zo kon het gezelschap deelnemen aan de Mind & Body beweegsessie van KijkopWelzijn en werd een sportief potje biljart gespeeld met buurtbewoners.

Aan de gezellige koffietafel midden in de ruimte, ging het College in gesprek met bezoekers en andere betrokkenen bij het SociaalHart. Aan tafel deelden de aanwezigen hun ervaringen met het nieuwe ontmoetingscentrum, en was er ruimte voor ideeën en plannen voor de toekomst van het SociaalHart. 

Bij het SociaalHart verwelkomt bezoekers die komen voor gezellig onderling samenzijn, maar is er ook voor wijkbewoners die wat ondersteuning zoeken. Een luisterend oor bijvoorbeeld, of advies bij hulp- of zorgvragen. Het SociaalHart kan snel doorverwijzen naar de juiste personen of instanties.

Samen met de gemeente Barendrecht en Woonzorg Rotterdam, ondersteunt Laurens met dit initiatief omwonenden uit de buurt in hun zelfredzaamheid, zodat zij zo zelfstandig mogelijk thuis kunnen blijven wonen.