Ronald van Roon bij Les Patrons Cuisiniers 

28 January 2020, 12:40 uur
Algemeen
mainImage
Ingezonden
Barendrechter Ronald van Roon.

Tijdens de lustrum editie van het Grand Gala (Grand Hotel Amrâth Kurhaus) op zondag 26 januari 2020 is de Barendrechtse chefkok / mede-eigenaar Ronald van Roon, van Restaurant Calla's, toegetreden als nieuw lid van Les Patrons Cuisiniers. Ronald van Roon, geboren in Barendrecht, schilde als kleine jongen zijn eerste aardappelen samen met zijn opa. Na zijn eerste snuffelstage in de horeca wist hij op zijn vijftiende 1 ding zeker; ik wil kok worden. Op zeventienjarige leeftijd startte hij aan de koksopleiding en in de jaren hierna werkte hij bij diverse restaurants in binnen en buitenland. In 2007 is het Marcel van der Kleijn, oprichter van Calla’s, die de chef naar zijn restaurant in Den Haag haalt.

Acht jaar later, in 2015, kreeg hij de kans om samen met levenspartner Bianca Fellinger mede-eigenaar te worden. Van Roon en zijn team ontwikkelen zich in een razend tempo en slagen erin om binnen twee jaar de Michelinster op hun naam binnen te halen. Tot op de dag van vandaag beschikt het restaurant aan de Laan van Roos en Doorn in Den Haag nog over deze ster. Ronald van Roon gaat als een trein maar blijft desondanks nuchter en gefocust.

De chef lacht wanneer wij hem vragen naar het geheim van zijn succes de afgelopen jaren. “Koken moet je passie zijn. Je houdt dit alleen vol als je het elke dag met liefde doet.” Dat hij beschikt over een enorme hoeveelheid passie blijkt nogmaals wanneer wij hem vragen naar zijn kookstijl. “Ik streef elke dag opnieuw naar het leveren van topkwaliteit. Mijn kookstijl is een klassiek Franse basis met nationale en internationale accenten. Essentieel vind ik het creëren van de juiste sauzen en het werken met dagverse producten uit onder andere onze eigen groentetuin 'Laantje Voorham' in Wassenaar.”