Barendrechts Dagblad | Nieuwe fietstocht door Carnisse
mainImage

Nieuwe fietstocht door Carnisse

4 oktober 2019, 16:11 uur
Vroeger

Het is alweer ruim 20 jaar geleden dat er gestart is met de bouw van Carnisselande en Portland. Als je er nu doorheen rijdt of je boodschappen doet bij Carnisse Veste kun je het bijna niet meer voorstellen dar er 20 jaar geleden aardappelen en spruiten werden geteeld. Want inmiddels zijn het échte woonwijken geworden. Afgelopen week was er een feestelijk moment bij project Seattle in Vrijenburg. Dit zijn namelijk de allerlaatste nieuwbouwwoningen in Carnisselande.

Begin jaren 90 was er met name in en rond de grote steden een flink te kort aan woningen, maar de ruimte voor nieuwbouw was er niet. De rijksoverheid had berekend dat er in Nederland zo’n 295.000 woningen moesten verrijzen. Carnisselande/Portland werd een van de locaties in de omgeving Rotterdam. Om alles in goede banen te leiden is destijds de OMMIJ (Ontwikkelingsmaatschappij Midden-IJsselmonde) opgericht. Zij heeft deze VINEX-locatie ontwikkeld tot een prachtig gebied om te wonen.

Fietsroute 

Om iedereen te laten zien hoe mooi het gebied is, is er een fietskaart ontwikkeld. Wethouder Nico Bults reikte, samen met zijn collega-wethouder van Albrandswaard Marco Goedknegt, de eerste fietsroutes uit aan de kopers van project Seattle. Zij kunnen met behulp van de kaart al het moois van hun nieuwe woonomgeving ontdekken: architectuur, bijzondere huizen, natuur en kunst.

De hele route duurt maximaal anderhalf uur. De bestaande inwoners van Carnisselande/Portland kunnen dat trouwens ook gaan doen, want komende week ontvangen zij ook de fietsroute.