Barendrechts Dagblad | Virgil van Dijk in april al helemaal fit
mainImage

Virgil van Dijk in april al helemaal fit

12 januari 2021, 01:07 uur
Sport

Liverpool is zuinig met informatie over de revalidatie van Oranje-aanvoerder Virgil van Dijk. Ook nu het zich laat aanzien dat de 29-jarige Bredanaar (ex Willem II) veel eerder fit is dan men had verwacht. Maar de vooruitzichten op een spoedig herstel zijn buitengewoon gunstig. 

Er bestaan slechts enkele sporadisch prijs gegeven videobeelden van zijn hersteloefeningen, maar dat komt omdat Liverpool wil voorkomen dat er te vroeg wordt gejuicht. Maar Van Dijk schiet in de zaal weer een bal, zit op de racefiets en is aan het joggen. Vooralsnog in alle gevallen onder begeleiding.

Geen enkele medische begeleider van Virgil van Dijk doet een prognose. Dat is verboden. Maar goede bronnen gaan ervan uit dat de centrale verdediger, die als laatbloeier tot nu toe 38 interlands voor Oranje speelde en samen met Matthijs de Ligt wordt gezien als het beste centrale duo van Europa, in april speelfit zal zijn en zodoende ook voor Oranje beschikbaar is voor het EK, dat ondanks corona definitief zal doorgaan. In maart valt de beslissing waar. Als er geen publiek mogelijk is, is dat in één land (omdat verplaatsingen te voorkomen). 

Van Dijk raakte op 17 oktober vorig jaar zwaar geblesseerd aan zijn knie in de wedstrijd van Liverpool tegen Everton na een onbesuisde actie van doelman Jordan Pickford. Daarbij scheurde hij de rechter kruisband af. De bal ging niet op de stip, omdat de VAR ontdekte dat Van Dijk bij de actie in buitenspelpositie stond. Ook volgde er geen rode kaart voor Pickford.

Hieronder het van pijn vertrokken gezicht na de charge van Pickford:


Foto: ANP