Tweede overwinning voor Binnenland

13 October 2019, 19:29 uur
Peter van den Heeten

De eerste thuiswedstrijd voor 4Consult/Binnenland werd aan het einde van de middag in sporthal De Driesprong afgewerkt. Veel basketball jeugd weet de weg naar de hal te vinden, de meisjes u10 van Binnenland begeleiden de dames zelfs bij de line-up. Vooraf aan de wedstrijd werden de scheidsrechter nog in het welkbekende zonnetje gezet vanwege “de week van de scheidsrechter”.

Aan Barendrechtse zijde werd Jamailah Adams nog gemist, terwijl de Turkse Dilara Latafan bij de tegenstander niet in het veld kwam.

De eerste vijf minuten van de wedstrijd zijn voor de ploeg van Joost van Rangelrooy. Zijn basisploeg doet het goed en creëert meteen een gat, dat oploopt tot zeven punten. Eline Kasius schiet dit kwart met scherp en scoort acht punten tegen een 100% schotpercentage. Het verschil tussen beide ploegen dit kwart is vooral het schotpercentage. Lekdetec.nl/Bemmel komt in het tweede kwart beter in hun spel en zij weten veelvuldig Yordi Kathmann in stelling te brengen. Deze rasschutter maakt dit kwart maar liefst tien punten en brengt zo haar team terug in de wedstrijd. De productie aan de kant van Binnenland loopt terug en dat zorgt voor een 35-31 ruststand.

De rust doet de ploeg van Van Rangelrooy goed want na vijf minuten spelen is de voorsprong uitgebreid naar acht punten. Verdedigend zit het weer iets beter in elkaar en aanvallend weten de 4Consult dames elkaar beter te vinden, getuige de acht assists in dit kwart. Zowel Gabrielle van den Bosch als Eline Kasius komend scorend goed door en aan het einde van het kwart is het verschil opgelopen tot tien punten: 55-45.

Al hoewel er een redelijke ruime voorsprong voor de Barendrechters op het bord staat, is men in de Driesprong nog niet zeker van die winst. Het laatste kwart kabbelt wat voort, als met nog 1,5 minuut de Bemmelse brigade twee driepunters en een vrije worp scoort. De voorsprong is dan nog maar zeven punten, wat voor lichte spanning zorgt. Op dat moment hebben jeugdspeelsters Eva van Oosten en Evianne van Toor net hun debuut gemaakt. Een schot van afstand van Eline Kasius die via het bord door het netje gaat (70-61) gooit de wedstrijd definitief in het slot. De laatste Barendrechtse score is van Evianne van Toor die haar debuut opluistert met een rake vrije worp. (71-63)
Een fantastische double-double van Eline Kasius, 25 punten en 12 rebound, legde een goede basis voor de overwinning. Zij werd dan ook terecht verkozen tot women of the match en mocht de bloemen mee naar huis nemen. Binnenland stond deze wedstrijd niet één keer achter en had maar liefst vier speelsters met tien punten of meer.

Volgende week staat de trip naar Haren op het programma. De Martini Sparks is dan de tegenstander. De wedstrijd begint al om 15:30.