Tour de France in 2021 al vroeg in juni

29 July 2020, 00:08 uur
Sport
mainImage

Op de dinsdag door de internationale wielerfederatie UCI gepubliceerde kalender voor volgend jaar (2021) is de Ronde van Frankrijk een week naar voren gehaald. De Tour begint op 26 juni. Dit heeft te maken met de verplaatsing van de Olympische Spelen van Tokio 2020, die nu wegens de coronacrisis in 2021 plaatsvinden.

De Tour wordt volgend jaar van 26 juni tot en met 18 juli gehouden. Daardoor zijn alle renners in de gelegenheid om ook in Tokio te verschijnen. De wegwedstrijden in Japan zijn op 24, 25 en 28 juli. De Olympische Spelen in het geheel zijn van 23 juli tot 8 augustus.

Of de start van de Ronde van Frankrijk daardoor nog in Kopenhagen plaatsvindt is twijfelachtig. De Deense hoofdstad organiseert rond die tijd ook vier wedstrijden van het Europees kampioenschap voetbal. Vermoedelijk vindt de Grand Départ een jaar later in Kopenhagen plaats.

Dit jaar start de uitgestelde 107e editie van de Tour de France op 29 augustus aan de Côte d’Azur om op zondag 20 september in Parijs te finishen. De race speelt zich af in de zuidelijke helft van Frankrijk en herbergt flink wat hoogtemeters. De laatste test bergop is een individuele tijdrit met finish op de steile La Planche des Belles Filles.