Stam landt met drie nieuwelingen in De Kuip

21 July 2019, 19:05 uur
Sport
mainImage
ANP

De nieuwe hoofdtrainer Jaap Stam heeft op traditionele wijze zijn entree gemaakt in De Kuip. De voormalige topverdediger uit Kampen werd per helikopter afgezet in het stadion. Stam stapte op de open dag met drie nieuwelingen uit de helikopter: doelman Nick Marsman, de Ierse middenvelder Liam Kelly en vleugelspits Luciano Narsingh. "Een heel bijzondere ervaring om zo De Kuip binnen te komen", zei de 47-jarige trainer.

Feyenoord nam na het afgelopen seizoen afscheid van onder anderen Robin van Persie (gestopt), Tonny Vilhena (Krasnodar) en Jordy Clasie (terug naar Southampton). Trainer Giovanni van Bronckhorst besloot zelf te vertrekken en met technisch directeur Martin van Geel en algemeen directeur Jan de Jong verdween ook de top van de directie uit De Kuip.

Steven Berghuis speelt wel nog steeds bij Feyenoord, al wil PSV hem graag overnemen. De Eindhovenaren hebben zich gemeld in Rotterdam, maar kregen van de tijdelijke technisch directeur Sjaak Troost te horen dat Berghuis niet te koop is. "Een goede Steven Berghuis maakt absoluut het verschil, hij is gewoon onze belangrijkste speler", zei Troost bij RTV Rijnmond.

Transfers

De interim-directeur benadrukte dat hij wel heel graag van Renato Tapia af wil. De overbodige Peruaan staat in de belangstelling van heel wat buitenlandse clubs, maar Tapia heeft geen zin in een transfer. Tot onvrede van Troost. "Hij moet gewoon meewerken aan een transfer, ik laat me echt niet zo makkelijk in de maling nemen. Dat pik ik niet."

Eljero Elia wil zelf graag terug naar Feyenoord en bood zich via zijn manager ook aan, maar Troost heeft geen plek in de selectie voor de vleugelspits. Mogelijk krijgt Leroy Fer binnenkort wel een contract. De middenvelder traint al een tijdje mee met de selectie van Stam.


Door: ANP