Smitshoek speelt zich veilig

19 May 2019, 16:32 uur
Sport
mainImage

Een zeer trouwe supporter van Smitshoek vatte de uit wedstrijd tegen Rijnvogels van afgelopen zaterdag kort samen: een herboren Smitshoek pakt verdiend de punten in Katwijk. En zo was het. De laatste wedstrijden van Smitshoek verliepen zeer teleurstellend en brachten het team van trainer Richard Middelkoop qua stand nog dicht bij een nacompetitie plaats. Het moest dan tegen Rijnvogels absoluut gebeuren, want de concurrenten Capelle en Spijkenisse waren wel heel dichtbij Smitshoek gekomen.
Het besef dat er gewonnen moest worden was duidelijk aanwezig deze middag. Met aanvoerder Frank Karreman voorop in de strijd pakte Smitshoek vooral in de 1ehelft het initiatief. Smitshoek kwam binnen 10 minuten spelen op voorsprong. Een uitgemeten pass van Jordy Dekker bracht Sean Verburg in een mooie positie voor keeper Jeffrey Verkerk van Rijnvogels. Met deze kans wist de voorhoede speler van Smitshoek wel raad. In minuut 8 van de wedstrijd bracht hij de, zo door de supporters gehoopte snelle 0-1 op het scorebord.
De voorsprong werd in de 26eminuut zelfs vergroot tot 0-2. Een schitterende lange bal van Thijs Oomsen werd op juiste waarde geschat door Bart Deprez, die alleen komend voor de keeper van Rijnvogels geen fout maakte en de bal koelbloedig het doel inschoot.
Rijnvogels kon deze 1ehelft niet echt gevaarlijk worden voor het doel van de verdienstelijk spelende Ruben Roodnat, keeper deze middag bij Smitshoek. Al moest hij zich in de 38eminuut nog wel geheel strekken om een goed genomen vrijetrap van de specialist van Rijnvogels, genaamd Jaap v Duijn via de paal uit zijn doel te boksen. Smitshoek ging met deze verdienstelijke voorsprong de rust in. Het speelde een goede 1ehelft, waarbij het middenveld met vooral de goed spelende Erwin Nuytink er voor zorgde dat de 2ebal altijd snel in bezit kwam van de oranje-zwarten.
De 2ehelft gaf een iets ander beeld. Jordy Dekker bleef achter in de kleedkamer en werd vervangen door Ahmed Akkoc. Rijnvogels nam vanaf het begin meer het initiatief en drong Smitshoek wat meer terug op de eigen helft. De ploeg uit Katwijk maakte de wedstrijd nog spannend door in de 56eminuut te scoren. Wat ongelukkig wegwerken van de bal van de achterhoede van Smitshoek, bracht Romano v.d. Stoep van de thuisclub in een mooie positie. Met een droge knal passeerde hij Ruben Roodnat en bracht zodoende de score op 1-2. Via de counter probeerde Smitshoek gevaarlijk te worden wat summier een aantal keren wel lukte, echter zonder resultaat. Tot de 74eminuut. Een vrijetrap, ruim voor de zestien van Rijnvogels werd door Alex Rekondie naar Sean Verburg geschoten, die op zijn beurt Bart Deprez in stelling bracht. De hard werkende, maar niet altijd gelukkig spelende spits van Smitshoek bracht via een bekeken schot de 1-3 op het scorebord. De wedstrijd was gespeeld en zonder verdere problemen speelde Smitshoek de wedstrijd uit. Na het laatste fluitsignaal van de goed leidende scheidsrechter Marco Oosting was het een feit: Smitshoek speelt ook volgend seizoen in de hoofdklasse.
De strijd om de bezetting van plaats 13, van belang voor de nacompetitie zal gaan tussen Spijkenisse, Capelle en Swift. Smitshoek speelt a.s. zaterdag thuis tegen Achilles Veen (aanvang 14.30 uur) en kan bij winst het seizoen eindigen op een 9e plaats. En dat zou een hele mooie prestatie zijn voor het team van Richard Middelkoop. Hij bracht de volgende spelers in het veld, te weten: Ruben Roodnat, Lorenzo Braaf, Frank Karreman, Erwin Nuytinck, Thijs Oomsen, Alex Rekondie, Jordy Dekker (46eAhmed Akkoc), Ryan v Dijk, John v Vught, Bart Deprez, Sean Verburg (90eJurrien Reinata).