Smitshoek laat winst glippen

18 February 2019, 17:48 uur

In een wedstrijd met twee gezichten liet Smitshoek afgelopen zaterdag na om de drie punten in eigen huis te houden. Na een slechte 1e  en een veel betere 2e helft eindigde de wedstrijd tegen Jong Den Bosch in 2-2.

Na een afwachtend begin van beide teams nam het piepjonge Den Bosch gaande weg de 1e helft het initiatief. Mede geholpen door Smitshoek dat veel te veel ruimte gaf aan de Bossche ploeg om lekker te combineren. Het was de Brabanders te slordig waren in de eindfases van de aanval of acties te ver doorvoerden dat de 0-1 uitbleef. Smitshoek stelde hier weinig tegenover. Het gaf zoals eerder vernoemd te veel ruimte weg, en kon de spitsen Bart Deprez en Alex Rekondie niet goed aanspelen of ondersteunen. Ondanks het slechte spel leek de rust met 0-0 bereikt te worden, maar toen Rutger van der Kleij een corner door het midden uitverdedigde, had de behendige Ryan Lambert geen moeite om na een fraaie kap beweging de bal in de kruising te schieten.

Na de rust kwam er een heel ander Smitshoek in het veld, Jurien Reneita kwam al snel Luc Delmee vervangen waardoor er weer met 3 aanvallers gespeeld ging worden. En toen in de 50eminuut Jochem van den Biggelaar een voorzet van Ryan van Dijk binnenkopte rook het team van Richard Middelkoop bloed.

De duels werden heel fel aangegaan en gewonnen. Den Bosch liet zich aftroeven op het middenveld en het was wachten op de 2-1. Waar Alex Rekondie en Ryan v Dijk nog mooie kansen lieten liggen, maakte de prima spelende Rutger v/d Kleij zijn kleine foutje uit de 1ehelft goed door uit een corner de 2-1   binnen te koppen. Na deze goal verzuimde Smitshoek door te drukken en kreeg Den Bosch weer vat op het middenveld.
Na een onoplettendheid aan de linker kant belande een voorzet bij Franklin Rodriguez die bij de 2epaal de 2-2 binnenschoot. Nu roken de gasten weer dat er misschien nog meer te halen viel, en voerden de druk op de prima kepende Ruben Roodnat op. Maar tot opluchting van heel Smitshoek floot consequent leidende scheidsrechter Hardeman na 90 minuten af.

Gezien de gehele wedstrijd was de uitslag terecht, maar bij de toeschouwers leefde toch het idee dat er meer in had gezeten. Na het behaalde punt bevindt Smitshoek zich nu op de 11e plaats met 26 punten. De afstand met de ploegen in de gevaren zone bedraagt zes punten, maar in een competitie waar alle ploegen van elkaar kunnen winnen blijft het noodzaak om punten te sprokkelen om uit deze gevarenzone te blijven.

Volgende week mag Smitshoek naar het Westland om de eerder afgelaste wedstrijd tegen ‘s-Gravenzande in te halen. Aftrap op sportpark Juliana om 14.30 uur.