5 May 2019, 15:50 uur
Sport
mainImage
John van Neuren

Net als 2 weken geleden tegen Nootdorp, gaf Smitshoek ook tegen Zwaluwen Vlaardingen niet thuis. Na een met name bar slechte eerste helft werd volkomen verdiend met 4-0 verloren. Net als vorige wedstrijd keek Smitshoek al na 12 minuten tegen een 2-0 achterstand aan. In de 6e minuut profiteerde Joseph Gonsalves van een blunder van doelman Mike van der Wijngaard. En na 12 minuten ging ook routinier Thijs Oomsen kinderlijk eenvoudig in de fout. Wederom kon Joseph Gonsalves profiteren.

Toen in de 26eminuut Justin van Mullem van de apathisch toekijkende Smitshoek verdediging de 3-0 mocht binnen koppen, was de wedstrijd al gespeeld. Slechts één kans kon de oranje brigade creëren, maar John van Vugt schoot de bal van dichtbij hoog over het doel van oud-Smitshoek doelman Marvin van Tienen.

In de tweede helft bracht trainer Richard Middelkoop Jurien Reinata voor Thijs Oomsen in de ploeg in een poging aanvallender te gaan spelen en er toch nog een wedstrijd van te maken, maar veel effect bracht dit niet teweeg. Sterker nog na nog geen 60 seconden had Justin van Mullem de 4-0 al op zijn schoen, maar ditmaal redde Mike van der Wijngaard bekwaam. Zwaluwen begreep dat deze wedstrijd ook op 80% spelend makkelijk gewonnen kon worden en speelde de wedstrijd letterlijk lachend uit. Smitshoek poogde aan te vallen, kwam via Alex Rekondie, ingevallen voor Ahemd Akoch, nog dichtbij, maar scoorde niet. De thuisploeg deed dit nog wel, Leon Krznaric kopte de 4-0 binnen.

Na het laatste fluitsignaal van de prima leidende scheidsrechter Gansner dropen de talrijk opgekomen supporters teleurgesteld af. En omdat zowel Capelle als Spijkenisse wel punten pakten is Smitshoek nog lang niet zeker van lijfsbehoud.