Barendrechts Dagblad | Sjaak Troost baas technisch hart Feyenoord

Sjaak Troost baas technisch hart Feyenoord

mainImage
Sjaak Troost, Dirk Kuyt en Stanley Brard

Sjaak Troost wordt bij Feyenoord tijdelijk opvolger van Martin van Geel als technisch directeur. De 59-jarige oud-international treedt gedurende die periode ook terug als lid van de Raad van Commissarissen bij Feyenoord.

Troost gaat de klus bij de Rotterdammers samen doen met de 38-jarige jeugdtrainer Dirk Kuyt en de 60-jarige Stanley Brard, die vorig seizoen op Varkenoord terugkeerde als hoofd opleidingen. Niet uitgesloten is dat het technisch hart van Feyenoord in de komende weken nog zal worden uitgebreid. Sjaak Troost was eerder ruim tien jaar commercieel directeur bij Feyenoord.

Voor de tijdelijke oplossing – men spreekt over één seizoen - is gekozen omdat Feyenoord in de afgelopen weken vergeefs gesprekken heeft gevoerd met diverse kandidaten om Van Geel op te volgen. Voor het eerst in de geschiedenis van Feyenoord vonden de meesten gegadigden het afbreukrisico te groot. De nee-cyclus begon al met Dick Advocaat, die geen trek had om het komende seizoen Giovanni van Bronkhorst als trainer op te volgen. Zelfs niet voor één seizoen.

‘’Feyenoord heeft intern te veel tegenstellingen’’, was de verklaring van Advocaat, waarbij hij doelde op de ingewikkelde bestuurlijke kant bij Feyenoord, de onrust rond het wel of niet doorgaan van het nieuwe stadion, de aanhoudende geldzorgen, de groeiende afstand met Ajax en PSV en de grote invloed van de supportersgroeperingen. Buitenstaanders hebben daar veel moeite mee en dat ondervindt ook de nieuwe algemeen-directeur Jan de Jong.

Al die omstandigheden hebben ertoe geleid dat Joris Mathijsen (Willem II), Max Huiberts (AZ) en Ferry de Haan (Excelsior) geen trek hadden om technisch-directeur van Feyenoord te worden. En verder was Jordi Cruijff te duur (hij verdient bij de Chinese club Chongqing Lifan Football Club een jaarsalaris van 2 miljoen) en zei ook oud-Feyenoorder Marcel Brandts (PSV) geen interesse te hebben.


Foto: Orange Pictures