Quinten Timber (Feyenoord) in voorselectie van Oranje

1 March 2024, 14:52 uur
Sport
mainImage
ANP
Quinten Timber (links).

Bondscoach Ronald Koeman heeft Quinten Timber (Feyenoord) en Joshua Zirkzee (Bologna) opgenomen in zijn voorlopige selectie voor de oefenwedstrijden van Oranje tegen Schotland en Duitsland. Het is de eerste keer dat de twee spelers op de voorlopige lijst staan.

Georginio Wijnaldum (Al Ettifaq), Memphis Depay (Atlético Madrid) en Marco Bizot (Stade Brest) keren terug in de voorlopige selectie.

De 22-jarige Timber is bezig aan een goed seizoen bij Feyenoord, terwijl de eveneens 22-jarige Zirkzee indruk maakt bij Bologna, de nummer 4 van Italië. De aanvaller maakte al negen treffers in 25 wedstrijden in de Serie A.

Terugkeer afwezigen
Wijnaldum kwam voor het laatst in actie voor Oranje tijdens de finaleronde van de Nations League in juni. De 33-jarige middenvelder, die negentig interlands speelde, verhuisde afgelopen zomer van Paris Saint-Germain naar Al Ettifaq uit Saudi-Arabië.

Enkelvoudig international Bizot zat tijdens het EK in 2021 voor het laatst bij de selectie. De keeper is een vaste waarde onder de lat bij Brest, de nummer 2 van Frankrijk. Depay was bijna een jaar afwezig bij Oranje door meerdere blessures. Hij maakt inmiddels regelmatig speelminuten bij Atlético.

Programma
Nederland speelt op 22 maart een oefenwedstrijd tegen Schotland in de Johan Cruijff ArenA in Amsterdam. Vier dagen later speelt Oranje tegen Duitsland in Frankfurt.
 

 


Door: ANP