PSV wil Feyenoord uitschakelen in strijd om 2e plek

14 March 2021, 11:34 uur
Sport
mainImage
ANP

PSV hoopt zondag in de Eredivisie Feyenoord definitief van zich af te schudden in de strijd om de tweede plaats. De Eindhovenaren beginnen om 14.30 uur in het Philips-stadion met een voorsprong van 8 punten aan het duel met de Rotterdammers.

Feyenoord en PSV stonden op de laatste dag van januari in De Kuip ook al tegenover elkaar. Het elftal van trainer Dick Advocaat toonde zich toen bijzonder effectief en won met 3-1. Dat was de laatste nederlaag van PSV in de competitie. Feyenoord heeft buiten het eigen stadion al even niet gewonnen in de Eredivisie. Op 10 januari lukte dat tegen Sparta Rotterdam (0-2) voor het laatst.

PSV-trainer Roger Schmidt heeft wat te kiezen. De Duitser hoopt weer te kunnen beschikken over de al lange tijd afwezige buitenspeler Cody Gakpo. Pablo Rosario keert ook terug van een blessure. Bij Feyenoord is het onzeker of Justin Bijlow kan keepen. Verdediger Bart Nieuwkoop en middenvelder Mark Diemers ontbreken met blessures.

De wedstrijd staat onder leiding van Bas Nijhuis. De scheidsrechter kwam dit seizoen twee keer in aanvaring met Schmidt.


Door: ANP