Onmachtig Feyenoord blijft steken op 1-1 bij NEC

2 October 2022, 17:46 uur
ANP

Feyenoord heeft in de Eredivisie verzuimd om te profiteren van het puntenverlies van PSV en Ajax. De ploeg van trainer Arne Slot kwam niet verder dan 1-1 tegen NEC, dat het zesde gelijkspel op rij in de Eredivisie kon bijschrijven. Feyenoord staat na acht wedstrijden op de vierde plaats, 3 punten achter de nieuwe koploper AZ.

Feyenoord begon voor de vierde wedstrijd op rij met dezelfde elf spelers. Slot zag afgelopen zomer veel spelers vertrekken en kreeg daar veel nieuwelingen voor terug. Het lijkt erop dat hij nu voorlopig zijn ideale formatie heeft gevonden. Aanwinsten als Santiago Giménez en Igor Paixão moeten zich op dit moment tevreden stellen met invalbeurten.

De Rotterdamse ploeg startte sterk in De Goffert en kreeg via aanvoerder Orkun Kökcü en spits Danilo twee kansen in de openingsfase. Danilo kopte na een voorzet vanaf de linkerkant recht op doelman Jasper Cillessen af. Feyenoord tegen NEC was ook een duel tussen Cillessen en Justin Bijlow, de keepers die beiden eind dit jaar op het WK onder de lat hopen te staan bij het Nederlands elftal. Cillessen werd halverwege de eerste helft gepasseerd door Quinten Timber. De middenvelder schudde Oussama Tannane op de as van het veld van zich af en schoot de bal na een combinatie met Danilo strak in de hoek: 0-1.

NEC kwam in de 37e minuut op gelijke hoogte via Iván Márquez. De Spaanse verdediger was mee naar voren gekomen en kon in het Rotterdamse strafschopgebied zijn voet tegen een strakke voorzet over de grond van Tannane zetten: 1-1.

Feyenoord wist na de rust amper kansen te creëren. De beste mogelijkheden waren zelfs voor NEC. Tannane probeerde het van grote afstand, nadat Bijlow ver uit zijn doel was gekomen, maar de bal zo in de voeten van een NEC'er schoot. Bijlow had geluk dat de poging van Tananne net over het doel vloog. Even later kwam Landry Dimata net te laat om een voorzet van Bart van Rooij in te tikken.

Slot bracht na een uur Giménez, Sebastian Szymanski en de weer fitte Lutsharel Geertruida in de ploeg. Even later mochten ook de Zuid-Amerikaanse aanvallers Paixão en Ezequiel Bullaude invallen. Feyenoord kwam echter niet meer in de buurt van de winnende treffer.