Neptunus versterkt zich op de valreep met Ricardo

18 July 2020, 11:41 uur
Sport
mainImage

door Jan van der Sande

Curaçao Neptunus heeft zich voor de komende competitie op de valreep nog versterkt met de 71-voudige Oranje-international Dashenko Ricardo. De Antilliaan speelde prof in Amerika, maar vanwege corona is de Major League Baseball stop gezet. Catcher Ricardo kwam al eens eerder uit voor de Rotterdammers (2016).

In de donderdagavond oefenwedstrijd in het kader van het aangepaste Charles Urbanus sr. toernooi versloegen de Drietanders Hoofddorp Pioniers met 5-2. Lang bleef de stand 0-0. In de vijfde slagbeurt maakte Neptunus  een slordig foutje dat 0-2 opleverde. Een inning later kon de thuisploeg de helft van de achterstand terugbrengen, maar niets leek erop dat er meer inzat.

Aan beide zijden kwamen er veel pitcherswisselingen. In de achtste inning was het Daniel Vos die plotseling de Neptunus aanval niet meer de baas kon. Twee vrije lopen en een hit van Benjamin Dille zorgden voor volle honken. Er waren twee man uit toen Quintin de Cuba aan slag kwam. Hij haalde meedogenloos uit, zijn grand slam homerun verdween hoog over het rechtsveld hek waardoor de stand van 1-2 in 5-2 veranderde. Kevin Kelly hield daarna deze voorsprong vast. In iets meer dan twee uur kwam er een einde aan deze wedstrijd.

In Bussum speelde HCAW tegen Pirates en beide teams hielden elkaar met 8-8 in evenwicht. Vandaag (zaterdag) gaat Neptunus op bezoek bij Pirates in de Hoofdstad. Op zondag spelen alle vier teams in Bussum. Om 11.00 uur spelen Pioniers en Amsterdam waarna om 15.00 uur HCAW en Neptunus de degens kruisen.

Dit toernooi beleeft nu zijn 38e editie. Neptunus was 10 maal eerder winnaar van dit evenement.