Koeman haalt Ihattaren snel bij Oranje

3 November 2019, 10:28 uur
Sport
mainImage
ANP
Mohamed Ihattaren.

Bondscoach Ronald Koeman nodigt Mohamed Ihattaren mogelijk al uit voor de de komende interlands van het Nederlands elftal deze maand tegen Noord-Ierland en Estland in de EK-kwalificatie. Dat vertelde hij zondag in het programma 'Goedemorgen eredivisie' van FOX Sports.

De 17-jarige Ihattaren maakt geen deel uit van de voorselectie van Oranje voor de laatste twee interlands in de EK-kwalificatie. Het grote talent van PSV liet pas afgelopen vrijdag weten dat hij zijn interlandloopbaan niet bij Marokko maar met het Nederlands elftal wil beleven. De middenvelder twijfelde de afgelopen maanden en stelde zijn keuze uit omdat hij veel tijd wilde doorbrengen met zijn ernstige zieke vader, die inmiddels is overleden.

"Na het weekeinde hebben we weer contact", zei Koeman. "Hij wilde de afgelopen periode bij zijn vader zijn. Ik wil weten hoe hij er nu naar kijkt. Als hij zegt dat hij nog rust nodig heeft om alles te verwerken nodig ik hem voor de interlands in maart uit. Anders is er een mogelijkheid dat hij er nu bijkomt."


Door: ANP