KNVB heeft drie scenario's voor voetbalcompetitie

24 March 2020, 15:27 uur
Sport
mainImage
ANP

De KNVB onderzoekt drie scenario's voor de Nederlandse voetbalcompetitie, zowel voor het betaald voetbal als amateurvoetbal. De wedstrijden en competities in de sport vallen dus nu buiten het besluit om evenementen en bijeenkomsten te verbieden tot 1 juni. Over het verdere verloop binnen de sport zal pas een besluit worden genomen in de aanloop naar 6 april. Maar op basis van het besluit van de overheid is door de KNVB besloten geen wedstrijden met publiek te spelen voor 1 juni. 

Het eerste scenario is dat de competities worden uitgespeeld voor 30 juni (tot juni zonder publiek). Het tweede scenario is dat de competities worden uitgespeeld na 30 juni, afhankelijk uitkomsten UEFA-kalenderwerkgroep. Optie drie is dat de competities niet uitgespeeld worden. 

''Het blijft een puzzel, en bovendien is zonder ingrijpen van de UEFA het uitspelen van de Europese nationale competities na 30 juni onmogelijk. Ook de UEFA is nog bezig met scenario’s. De uitkomsten daarvan zijn voor ons relevant omdat we als Nederlands voetbal zo veel als mogelijk eenduidig op willen trekken met de andere competities'', schrijft de KNVB op de website.