Klap voor Poortugaal-bestuurslid na illegaal potje

27 July 2020, 19:11 uur
Sport
mainImage
VoetbalRotterdam

SV Poortugaal is afgelopen zondag opgeschrikt door de mishandeling van een bestuurslid op het sportcomplex. Na een melding van een ‘illegale wedstrijd’ op haar hoofdveld werd door het bestuurslid polshoogte genomen. Het bestuurslid is daarbij neergeslagen.

Voetbalvereniging Poortugaal meldt op de eigen website: ‘De afgelopen maanden hebben we met lede ogen moeten toezien dat er tijdens de corona- en de zomerstop heel veel gesloopt is op ons complex. Een opsomming waar we tegen aan gelopen zijn; een omgegooide dug-out, gesloopte doelnetten en doelen, brandgaten in het kunstgrasveld en heel veel rotzooi. Zakken vol worden er dagelijks opgeruimd, maar er worden ook gevaarlijke situaties veroorzaakt. Zo ligt er ook gebroken glas op de velden. We weten ook dat dit niet alleen wordt veroorzaakt door niet-leden sv Poortugaal, ook onze eigen leden laten rommel achter.

Afgelopen zondag kregen we een melding dat er op ons hoofdveld een wedstrijd gaande was, met een scheidsrechter en publiek. Het waren geen sv Poortugaal-leden maar mensen uit Rotterdam-Zuid. De wedstrijd werd gespeeld zonder onze toestemming. Een van de bestuursleden is gaan kijken om informatie in te winnen wie deze personen waren. Hij is toen neergeslagen. Natuurlijk gebruiken we onze camerabeelden en hebben we aangifte gedaan maar dit kan zo niet langer!
Zoals jullie weten is ons complex een openbaar terrein waar wij zelf geen zeggenschap over hebben (maar wel de huur betalen).  We doen hierbij een nadrukkelijke oproep aan al onze leden en hun ouders. Voetballen op het complex mag maar ruim alles op wat je meeneemt en laat alles heel! Zie je dat iemand iets kapotmaakt of op een andere manier rotzooi trapt, meldt dit dan (eventueel anoniem) op het volgende telefoon/appnummer 06 13753566. Wij verzoeken ouders om dit met hun kinderen te bespreken.’
 
 

 

 


Door: VoetbalRotterdam