Kökcü roept keeper van NEC uit tot man van de wedstrijd

9 February 2023, 09:05 uur
Sport
mainImage
ANP

Aanvoerder Orkan Kökcü van Feyenoord had niets dan lof voor keeper Mattijs Branderhorst van NEC. Mede door diens 23 reddingen hield de Gelderse formatie stand tegen de koploper van de Eredivisie in de achtste finales van de KNVB-beker. "Ik heb het ook tegen hem gezegd. Hij keepte fantastisch. Zoveel reddingen is echt heel bijzonder", zei Kökcü na de wedstrijd bij ESPN.

Pas na de strafschoppen die nodig waren na 120 minuten voetballen en een gelijke stand van 4-4, capituleerde de uitblinker van de wedstrijd en wist Feyenoord zich te plaatsen voor de kwartfinales.

"Het was een rare wedstrijd. We hebben vijftig keer op doel geschoten, maar er ging bijna niks in. NEC kwam af en toe op onze helft en dan was het meteen raak. We zullen daar wel aandacht aan moeten besteden, het is niet goed om zo makkelijk goals tegen te krijgen. NEC heeft het goed gedaan, maar wij hadden het eerder moeten afmaken. Met het oog op de komende wedstrijd is het niet zo handig, want deze wedstrijd zit wel in de benen", zei de aanvoerder.

Kökcü zwaaide na afloop met een Turkse vlag, waarmee hij aandacht vroeg voor de slachtoffers van de zware aardbevingen in Turkije. "Ook al is het geen familie, het voelt voor mij alsof ik broeders en zusters ben kwijtgeraakt. Het komt hard aan. Het doet veel met me", zei de Turkse middenvelder. "Ik probeer het een plek te geven, maar je krijgt de vreselijke gebeurtenissen constant mee. Het enige wat ik kan doen is posten op social media en mensen oproepen om te doneren."


Door: ANP