Kassa voor Smitshoek bij transfer Dumfries

16 June 2019, 01:04 uur
Sport
mainImage
Digitaal Dagblad
Afbeelding is niet meer beschikbaar

Manchester United is in de zoektocht naar een nieuwe rechtsback uitgekomen bij de Denzel Dumfries, die zijn jeugdjaren doorbracht bij Smitshoek, Spartaan'20 en Barendrecht voordat hij op zijn 17e jaar werd gecontracteerd door Sparta. Volgens The Sun is de verdediger van PSV beschikbaar voor zo'n 28 miljoen euro. 

Als het werkelijk tot een transfer komt van die prijsgrootte hebben Smitshoek en Barendrecht reden tot lachen in relatie tot de opleidingsvergoeding. Ook Spartaan'20, maar die club is het inmiddels gewend met Luc Castaugnos, Anwar El Ghazi, Bruno Martino Indi, Jetro Willems en vele andere jeugdspelers die vanaf de Oldegaarde het betaalde voetbal bereikten. De opleidingsvergoeding wordt berekend aan de hand van het aantal jaren dat de speler boven zijn 10e jaar lid was van een amateurclub. Dumfries speelde het langst bij Smitshoek.

Het Britse medium stelt dat Dumfries uitstekend past in het plaatje dat manager Ole Gunnar Solskjaer voor ogen heeft. De Noorse manager wil graag jonge spelers, die in opkomst zijn, aan zijn selectie toevoegen. Dumfries is 23 jaar, heeft net zijn eerste volledige seizoen bij PSV achter de rug én groeide uit tot een vaste waarde in het Nederlands elftal.

United werd eerder in verband gebracht met Thomas Meunier (Paris Saint-Germain) en Aaron Wan-Bissaka (Crystal Palace), maar zij moeten volgens The Sun beduidend meer kosten dan de rechtsback van PSV. Daarom schakelt de club nu door naar Dumfries. 'De krachtige Dumfries is aanvallender dan Wan-Bissaka, 21, en jonger dan Meunier, 27', aldus het medium.

Dumfries was het afgelopen seizoen een vaste waarde bij PSV. In 43 wedstrijden scoorde hij vier keer en gaf hij zeven assists. Dumfries ligt nog tot medio 2023 onder contract in Eindhoven.