Jaap Stam: nog een lange weg te gaan

8 August 2019, 22:25 uur
Sport
mainImage
ANP
Jaap Stam.

Jaap Stam probeerde donderdag na de ruime zege van Feyenoord op Dinamo Tbilisi in de Europa League de euforie wat te temperen. "Het is niet zo dat na één resultaat het lek boven is. We hebben nog een lange weg te gaan en zijn nog steeds bouwende. Er zijn genoeg dingen die nog beter kunnen", zei de trainer van de Rotterdammers na de 4-0.

Stam gaf Renato Tapia verrassend een basisplaats tegen de kampioen van Georgië. De middenvelder sloot na zijn deelname met Peru aan de Copa América pas laat aan bij de Rotterdammers en kreeg te horen dat hij in principe weg mocht. De situatie lijkt nu wat veranderd. Stam: "Renato heeft zich goed bewogen in de groep. Hij brengt ervaring met zich mee en heeft wat meer bagage dan Wouter Burger. Daarnaast heeft Renato bepaalde kwaliteiten aan de bal."

De return in Georgië lijkt na de ruime zege van Feyenoord een formaliteit, al wilde Stam daar donderdag niets van weten. "We moeten zorgen dat we daar niet snel een doelpunt tegen krijgen. De komende dagen moeten we waken voor euforie."

De grote overwinning kwam, gezien de zwakke resultaten in de voorbereiding en de 2-2 in de eredivisie tegen Sparta zondag, vrij onverwacht. "Ook in die wedstrijden hebben we veel kansen gecreëerd. Het grote verschil met vandaag was dat we verdedigend heel goed stonden. We hebben geen enkele honderd procent kans weggegeven", zei Stam.


Door: ANP