Excelsior verspeelt punten bij Superboeren

1 November 2019, 22:54 uur
Sport
mainImage
ANP
Excelsior-trainer Ricardo Moniz.

Excelsior is vrijdagavond in Doetinchem tegen koploper De Graafschap blijven steken op 0-0. Daardoor blijft de achterstand van de Rotterdammers in de Keuken Kampioen Divisie op de koppositie zes punten. Ook medekoploper Cambuur kwam op eigen veld tegen NEC niet verder dan 0-0.

De Kralingers begonnen op bezoek bij de Graafschap goed. De ploeg van trainer Ricardo Moniz kreeg een aantal kansen. Jeffry Fortes en Elias Már Omarsson waren echter zo onfortuinlijk dat zij de lat raakten. De Superboeren waren na rust gevaarlijker en kregen ook mogelijkheden. De Graafschap-spits Ralf Seuntjes scoorde zelfs, maar zijn doelpunt werd afgekeurd vanwege een overtreding. Voor Excelsior was Rai Vloet daarna nog gevaarlijk uit dode spelmomenten. Het bleef echter 0-0.

NAC Breda had kunnen profiteren, maar deed dat niet. De nummer drie zag het duel met Go Ahead Eagles in 1-1 eindigen en blijft op drie punten van de leiders. NAC ging Jong Ajax voorbij op de ranglijst, mede omdat de Amsterdammers pas maandag spelen. Excelsior is vijfde, NEC volgt op een punt.

Telstar, dat Jong FC Utrecht versloeg (2-0), is de nieuwe leider in de strijd om de tweede periode.


Door: ANP