Barendrechts Dagblad | DSS/Kinheim houdt lang stand tegen Neptunus

DSS/Kinheim houdt lang stand tegen Neptunus

mainImage
Kevin Kelly

De Haarlemse fusie club DSS/Kinheim, die tot nu toe sinds de start van de competitie één wedstrijd won, heeft donderdagavond in het Familiestadion in Rotterdam Neptunus lang in te tang kunnen houden. Maar uiteindelijk glipte hun de tweede zege door fouten door de handen, 5-2.

Zonder honkslag via een vrije loop en later een wilde worp kwam Gianison Boekhoudt in de tweede inning voor het eerste punt over de thuisplaat. Diegomar Markwell moest als starter wel zes hits incasseren. Dit leidde in de zesde slagbeurt tot een 1-2 voorsprong voor DSS/Kinheim. Een inning later konden de mannen van Ronald Jaarsma iets terug doen.

Zij hadden daar wel de hulp van de tegenstander voor nodig. Een belangrijke fout in het outfield en een wilde worp samen met eindelijk hits van Dudley Leonora en Shaldimar Daantji nam Neptunus een 4-2 voorsprong. Later kon John Polonius die stand nog naar 5-2 brengen, maar ook hij profiteerde van een fout.

Kevin Kelly was het slot op de deur in de laatste inning zodat de derde zege voor de Rotterdammers een feit was.

Neptunus kwam tot een schamel totaal van slechts drie hits, terwijl zij er acht moesten incasseren. Wel speelden zij foutloos en dat was uiteindelijk het verschil.

Zaterdag is de return in Haarlem gevolgd door de derde wedstrijd weer aan de Abraham van Stolkweg. Aanvang 14.00 uur.