Degradatieduel Excelsior - RKC Waalwijk eindigt onbeslist

16 March 2024, 22:05 uur
ANP
Mats Seuntjens viert de gelijkmaker tegen Excelsior.

Het degradatieduel tussen Excelsior en RKC Waalwijk in Rotterdam is in 1-1 geëindigd. Beide ploegen blijven daardoor op evenveel punten (22) staan. Op basis van het doelsaldo staat Excelsior vijftiende en RKC zestiende.

Excelsior had zes wedstrijden op rij niet gewonnen. De laatste zege van de ploeg van trainer Marinus Dijkhuizen (3-0 tegen Heerenveen) dateert van 19 januari. RKC won vorig weekend met 3-1 van Vitesse, dat was de tweede overwinning van 2024.

De thuisploeg kreeg de eerste grote kans via Derensili Sanches Fernandes, maar verdediger Shawn Adewoye bracht redding. Aan de andere kant stopte Stijn van Gassel een inzet van David Min, die van coach Henk Fraser de voorkeur had gekregen boven Michiel Kramer. Uit een corner van Couhaib Driouech kopte Siebe Horemans in de 28e minuut Excelsior op voorsprong.

RKC zette Excelsior in de tweede helft onder druk, maar de Rotterdammers kwamen er nog af en toe gevaarlijk uit. Lance Duijvestijn dacht recht te hebben op een strafschop na ingrijpen van Julian Lelieveld, maar scheidsrechter Edwin van de Graaf zag er geen overtreding in en de VAR steunde hem daarin. Fraser bracht na een uur Kramer en Mats Seuntjens. Het was de van FC Utrecht teruggekeerde Seuntjens die een kwartier voor tijd na wegkappen bij Horemans met een fraai schot van afstand voor de gelijkmaker zorgde.