Barendrecht vecht voor laatste kans

10 May 2019, 11:39 uur
Sport
mainImage

Barendrecht vecht zaterdag voor zijn nagenoeg laatste kans om rechtstreekse degradatie uit de Tweede Divisie af te wenden. Op bezoek bij GVVV moeten de rood/witten daar de eerste stap in zien te zetten.

De ploeg uit Veenendaal ging afgelopen weekend verrassend met 2-0 onderuit tegen FC Lienden, wat ervoor zorgde dat de 2-0 nederlaag van Barendrecht tegen Jong Sparta nog harder aankwam op sportpark De Bongerd. Lienden was in de ogen van de rood/witten de voornaamste concurrent die misschien nog in te halen viel, maar door deze resultaten is handhaving op het hoogste amateurniveau voor Barendrecht verder weg dan ooit. De waslijst aan afwezigen door blessures wordt zaterdag bovendien nog aangevuld met de verdedigers Yorik van Deelen en Ilyas Oulad-Ali, die door rode kaarten in het duel met Jong Sparta geschorst zijn voor de ontmoeting in Veenendaal.

GVVV moet het zaterdag stellen zonder routinier Roy Terschegget. De middenvelder verruilt GVVV na de zomer na negen seizoen voor Spakenburg, maar raakte in Lienden geblesseerd aan zijn knie. Mogelijk heeft Terschegget daarmee zijn laatste wedstrijd voor GVVV al gespeeld. Eerder dit seizoen waren de Blauwen op sportpark De Bongerd in de eerste helft heer en meester, maar vergat het Barendrecht over de knie te leggen. Na de rust kwamen de rood/witten terug in het duel en werd het nog 1-1.

De wedstrijd op sportpark Panhuis in Veenendaal begint zaterdag om 14.30 uur.