Barendrecht moet nieuwbouwplannen herzien

5 January 2020, 17:52 uur
Sport
mainImage
De Roon Architecten

BVV Barendrecht-voorzitter Martin Seltenrijch heeft zaterdagavond tijdens de nieuwsjaarsreceptie bekendgemaakt dat de nieuwbouwplannen een aanzienlijke vertraging hebben opgelopen en moeten worden herzien. De voetbalclub had graag in dit nieuwe jaar begonnen met de vervanging van het sterk verouderde clubgebouw, maar dat gaat niet lukken.

''De commissie nieuwbouw van onze is club is nu ruim anderhalf jaar actief emn heeft diverse gesprekken heeft gevoerd met onder andere de gemeente over bijvoorbeeld de verlangde subsidie. Helaas moet ik u melden dat de zaken uiterst stroef lopen en wij, mede door – laat ik het hardop zeggen – de bureaucratie aanzienlijk veel tijd hebben verloren'', aldus Seltenrijch.

''Daarnaast en helaas zijn in de tussentijd ook de bouwprijzen met zo’n 30% gestegen, wat ons heeft moeten besluiten om het huidige ontwerp van de nieuwe accommodatie te herzien en wij moeten gaan kijken hoe wij op een goedkopere manier toch een fraai nieuw complex kunnen realiseren. Want, laat één ding duidelijk zijn, het huidige complex is totaal niet meer van deze tijd en kost ons jaarlijks heel veel geld aan onderhoudskosten om de boel bijeen en draaiende te houden. Naar onze mening een verspilling van veel geld, geld wat wij beter aan nieuwbouw kunnen besteden''.