Advocaat: heel vreemd dat Nijhuis arbiter bij dit duel is

12 March 2021, 15:35 uur
Sport
mainImage
OrangePictures

Trainer Dick Advocaat van Feyenoord heeft er alle vertrouwen in dat scheidsrechter Bas Nijhuis zondag de topper tegen PSV in Eindhoven tot een goed einde zal brengen. "Maar ik vind het wel heel vreemd dat hij voor deze wedstrijd is aangesteld", gaf de scheidende coach desgevraagd toe.

"Ik ben echter helemaal niet bang dat hij zich zal laten intimideren", vervolgde hij. "Ik weet hoe Nijhuis is. Hij is één van onze topscheidsrechters. Hij laat zich echt niet imponeren door Schmidt, Advocaat of wie dan ook. Dat neemt niet weg dat ik het een vreemde situatie vind dat hij voor deze topwedstrijd wordt gekozen."

In oktober kreeg Nijhuis na de wedstrijd Vitesse - PSV (2-1) stevige kritiek van PSV-coach Schmidt, omdat hij na het terugkijken van de tv-beelden een strafschop voor de Eindhovenaren terugdraaide. Begin dit jaar liet de Duitser zich weer negatief uit over Nijhuis. Schmidt beweerde na het duel met Sparta dat Nijhuis gezegd zou hebben dat hij bewust in het nadeel van PSV had gefloten.

Het leidde tot een onderzoek van de aanklager en een schorsing voor Schmidt, die destijds zelfs verklaarde dat hij Nijhuis nooit meer hoefde te spreken. Zondag treffen ze elkaar weer. Schmidt wilde vrijdag in Eindhoven niets meer over de heikele kwestie kwijt. "De situatie tussen mij en Nijhuis is niet belangrijk. Ik wil er verder ook niet op reageren. Ik heb er al te veel over gezegd."


Door: ANP