Rotterdams nieuwste natuurwijnbar en kunstgalerie in één

21 February 2024, 12:28 uur
Rotterdam & Regio
mainImage
Segraphy

De bedenkers André Marques en Tim Wes een uniek concept naar Rotterdam. De Kunstfabriek | Unit699 wordt een plek waar kunst gecreëerd, bedacht en gevierd wordt. Onder het genot van een glas écht goede natuurwijn en een goed gesprek. Op donderdag 22 februari opent het concept haar deuren in het Groot Handelsgebouw in Rotterdam.

De missie van De Kunstfabriek | Unit699 gaat verder dan het gewone. Oprichters André Marques en Tim Wes zijn enthousiast om hun werelden samen te brengen en een utopie van nieuwe creativiteit te creëren. André heeft een breed cultureel en commercieel netwerk opgebouwd. Als medeoprichter van het collectief CHIPS heeft hij gelijkgestemden binnen subculturen over de hele wereld verbonden en een universeel netwerk van makers gecreëerd. Tim Wes daarentegen begon als artiest in de muziekindustrie. Zijn creatieve visie reikte verder dan muziek, en hij heeft zijn stempel gedrukt in verschillende artistieke domeinen, met tentoonstellingen van zijn werk op gerenommeerde platforms zoals Art Rotterdam, Stedelijk Museum Schiedam en nog veel meer. Bij de kunstplatformen kruisten hun paden. Het productiehuis Together & Dedicated werd geboren en vanuit daar stroomden André en Tim de kunstwereld in.

Toevluchtsoord voor creatievelingen
Samen streven ze ernaar dat De Kunstfabriek | Unit699 een toevluchtsoord biedt voor creativiteit in een wereld vol vastgeroeste structuren. “We voelen de urgentie van schaarste aan plekken waar starre structuren worden doorbroken. Waar ruimte is voor ongebaande paden. Ongehoorde stemmen en impactvolle verhalen door kunst, ondernemerschap en verschillende ervaringswerelden,” benadrukken Marques en Wes. Ze geven gehoor aan dit verlangen met de gloednieuwe sociale en experimentele hub, gelegen in het hart van het centrum van Rotterdam, nodigt iedereen uit om kwetsbaar te zijn, emoties te delen en te ontsnappen aan de dagelijkse sleur. Hier kunnen bezoekers zich laten inspireren door het werk van opkomende hedendaagse kunstenaars of gewoon genieten van een zorgvuldig samengestelde selectie natuurwijnen en Portugese versnaperingen. Allemaal binnen de tropische binnenplaats van het Groot Handelsgebouw.

Start een reis door verschillende ruimtes
Die binnenplaats is zo opgezet dat bezoekers door verschillende ruimtes kunnen reizen. Aan de voorzijde is plaatsgemaakt voor een galerij. Hier worden verschillende concepten, ideologieën en gedachtes tentoongesteld. Het wordt de plek waar creaties vanuit de community een podium krijgen. Deze galerij grenst aan het middelpunt van de ruimte, waar de creaties on the spot plaatsvinden. Hier kan de community met elkaar sparren over bestaande of toekomstige projecten.

Achterin bevindt zich een hidden bar. Hier wordt overdag Japanse thee geschonken en kan iedereen altijd neerstrijken voor excentrieke natuurwijnen. Wijnen met een verhaal. Storytelling staat dan ook hoog in het vaandel van de oprichters. Ze werken nauw samen met sommeliers en wijnproducenten in Portugal. “Wij vertalen en vertellen de verhalen van die wijnboeren en proosten in De Kunstfabriek | Unit699 op het leven en makerschap”, laten ze weten. Hier worden de creaties gevierd, precies zoals dat bedoeld is.