mainImage

Rotterdam: met coronaproof parcours eerste festivalstappen

19 september 2020, 10:05 uur
Rotterdam & Regio

Festivals afgelast vanwege het coronavirus? Dan organiseren we gezamenlijk toch een coronaproof festival. Dat is de insteek van First Steps, een cultureel parcours door het centrum van de Rotterdam dat zaterdag wordt georganiseerd door verschillende Rotterdamse festivals en culturele organisaties.

Van 12.00 tot 18.30 uur is er op verschillende locaties in de stad een gratis toegankelijk programma te volgen bestaande uit muziek, dans, rap, poëzie, circus en spoken word. First Steps is een samenwerking van Circusstad Festival, Rotterdam Unlimited, Operadagen Rotterdam, Motel Mozaïque, North Sea Round Town, 750 jaar Dam in de Rotte, Poetry International, Gergiev Festival, Rotterdam Pride en de Rotterdamse Dakendagen.

Het parcours loopt onder meer langs locaties als de Doelen, het Schouwburgplein, de Laurenskerk en de daken van de Bijenkorf en de Lijnbaanflat. De optredens zijn verdeeld in blokkenschema's en het publiek kan de voorstellingen in een 1,5 metersetting bekijken.

Wethouder cultuur Said Kasmi: "Ondanks alle tegenslagen laat First Steps zien dat Rotterdam een festivalstad is en blijft. Het cultuurseizoen begint weer en organisatoren komen met mooie en coronaproof initiatieven die reuring en levendigheid brengen. De stad heeft deze lichtpuntjes nodig, het geeft positiviteit en hoop. Je merkt ook dat mensen behoefte hebben aan ontmoetingen. First Steps is een voorbeeld hoe zoiets binnen de kaders kan; met creativiteit kom je ver."


Door: ANP | Foto: Claire Droppert - Rotterdam Branding Toolkit