mainImage

Infinity vaart anoniem langs Ridderkerk

4 augustus 2022, 13:59 uur
Rotterdam & Regio

door Geert van Someren

Het ongeveer 110 meter lange superjacht Infinity is woensdagavond via de Noord en de Nieuwe Maas begeleid door twee sleepboten richting Noordzee vertrokken. Wat direct opvalt naast de boegvorm van het jacht, is de kleur grijs van de romp. Dit soort jachten is vrijwel altijd wit. Ook is goed te zien dat veel hout is gebruikt bij de afwerking, wat een luxe uitstraling geeft. Het bovendek heeft rondom glas.
 
Stukje zeil
Dat het om de naam Infinity zou gaan is niet zeker. Oceanco is geen uitzondering op de regel van scheepsbouwers dat de naam van het jacht en van de opdrachtgever niet wordt gecommuniceerd. Bij de vaartocht gisteren is het naambord afgedekt met een stukje zeil. Volgens online platform Superyacht Fan zou Eric Schmidt de trotse eigenaar van het jacht zijn. Schmidt was CEO en voorzitter van de raad van commissarissen van Google Inc., maar gaf in 2011 het stokje door aan Larry Page. Ook was hij actief als lid van de raad van bestuur van Apple.
 
Grenzeloosheid
Het woord 'infinity' komt van het Latijnse 'infinitas' en betekent letterlijk grenzeloosheid. Eerder is gesuggereerd dat de eigenaar de beroemde regisseur Steven Spielberg is, die iets meer dan tien jaar geleden ook al een superjacht in Nederland kocht.
 


Foto: Geert van Someren