mainImage

Heart Work Heroes aan de voet van Erasmusbrug

21 mei 2022, 11:35 uur
Rotterdam & Regio, IJsselmondeNieuws, Echwel Rotterdam

Ineens staan ze daar drie opvallende kleurrijke beeldjes aan de voet van de Erasmusbrug vlakbij de Nieuwe Leuvebrug in Rotterdam. Het maakt onderdeel uit van kunstproject Heart Work Heroes en is een reactie op de helden van deze tijd: de mensen in de zorg.

Met 41 beschilderden beelden verspreid door het centrum van Rotterdam laat de openluchtexpositie waardering zien voor zorgmedewerkers. Door corona is duidelijk geworden dat de zorg meer aandacht nodig heeft. Om de waardering uit te spreken voor alle zorgmedewerkers en om jongeren te motiveren te kiezen voor de zorgsector ontstond het idee van de openluchtexpositie Heart Work Heroes.

Drie van de beelden zijn gesponsord door het gemeenteprogramma Rotterdam Sterker Door Jongeren en werden beschilderd door Rotterdamse jongeren. Namelijk door een studente van het Albeda Zorgcollege (winnaar van een designwedstrijd), jongeren van de jongerenhub in Beverwaard en kinderen uit Noord. De levensgrote beelden zijn tot 29 juni te zien via een speciale route die van Kruisplein tot aan de Kop van Zuid loopt. Na afloop van de expositie worden de beelden geveild. De opbrengst gaat naar Rotterdamse projecten die jongeren inspireren om te kiezen voor een opleiding en carrière in de zorg.


Foto: LMOFOTO