mainImage

Graag gratis mondkapjes overal in Rotterdam

Rechts: raadslid Verkoelen (boven). wethouder De Langen (onder)
5 oktober 2020, 18:28 uur
Rotterdam & Regio

Ellen Verkoelen, fractievoorzitter van 50Plus in Rotterdam, vindt dat alle Rotterdammers mondkapjes tot hun beschikking moeten kunnen hebben. Dat betekent dat zij er voorstander van is dat de gemeente Rotterdam mensen die afhankelijk zijn van een minimum- dan wel een bescheiden inkomen financieel moet ondersteunen om die bescherming gerealiseerd te krijgen. Motto: de volksgezondheid van alle Rotterdammers.

‘’De strijd tegen corona is een nieuwe fase in gegaan’’, zegt Verkoelen. ‘’Met in openbare ruimten, winkels, scholen op dringend advies van het kabinet een mondkapjesplicht. Ook in ons eigen stadhuis. Daar worden ze bij entree gratis ter beschikking gesteld voor de medewerkers en bezoekers die er geen hebben. Maar dat gratis ter beschikking stellen van mondkapjes gebeurt natuurlijk lang niet altijd in winkels, scholen en andere openbare ruimten. Voor Rotterdammers met een minima-inkomen en/of zelfs voor Rotterdammers met minder inkomen heeft het dus stevige financiële gevolgen. Daar moeten we bij helpen.''

Verkoelen heeft haar oproep gestuurd aan zorgwethouder De Langen, met een overigens vergeten postscriptum: er is haast bij.