Barendrechts Dagblad | Financiers overwegen steun Feyenoord City in te trekken
mainImage

Financiers overwegen steun Feyenoord City in te trekken

9 juni 2021, 17:03 uur
Rotterdam & Regio, IJsselmondeNieuws, NieuwsopBeeld

Belangrijke financiers van het nieuwe Feyenoord-stadion overwegen hun steun in te trekken vanwege intimidaties. Ze zijn bang dat steun aan de plannen hun veiligheid en die van hun familie en bedrijf in gevaar brengt. De geldschieters willen alleen doorgaan als de overheid op korte termijn laat zien de agressie hard aan te pakken, meldt het AD na gesprekken met ingewijden.

Verscheidene geldschieters die hun steun hadden toegezegd, zijn afgelopen periode geïntimideerd en zelfs thuis opgezocht door een groep tegenstanders van de stadionplannen. Nadat in het zwart gehulde supporters deze zaterdag op de stoep stonden bij onder anderen Feyenoord-directeur Koevermans, hebben sommige geldschieters aangegeven af te zien van hun investering, of gezegd daar sterk over te twijfelen.

"Dit is crimineel gedrag", zegt een direct betrokkene over de agressie richting geldschieters. "En zo moet het ook worden aangepakt. Dit moet stoppen, dat hebben we ook tegen Aboutaleb gezegd. Anders gaat onze investering niet door. Als er goed preventief wordt opgetreden, dan is het misschien nog te redden."


Door: ANP | Foto: ANP