Festival De Parade volgend jaar weer niet in Rotterdam

30 November 2022, 12:15 uur
Rotterdam & Regio
mainImage
Rotterdam.nl
Museumpark.

Voor het vierde jaar op rij is er komende zomer geen editie van het theaterfestival De Parade in Rotterdam, meldt de organisatie.

"Vanwege het grote aantal evenementen en de bijbehorende inzet van hulpdiensten in de stad kan het rondreizende festival niet De Parade organiseren op de data en in de vorm die het voor ogen heeft in Rotterdam. De Gemeente Rotterdam heeft de gewenste data voor De Parade niet beschikbaar gesteld", zo legt de organisatie uit.

Het festival kon in 2020 en 2021 niet worden gehouden vanwege corona. Vorig jaar gooiden werkzaamheden in het Rotterdamse Museumpark, de vaste locatie van De Parade, roet in het eten.

Het is voor de organisatie onmogelijk om een andere datum te vinden voor Rotterdam. Dit omdat het theaterfestival met nog vier andere gemeenten afspraken moet maken over de planning, vergunningen en de beschikbaarheid van de stadsparken.

De Parade gaat ervan uit dat er in 2024 weer een editie in Rotterdam zal zijn. Komende zomer is het festival te zien in Amsterdam, Den Haag, Utrecht en Eindhoven. Op het festival spelen zo’n 80 theater-, dans- , mime- en muziekvoorstellingen voor jong en oud in de theatertenten. Het programma wordt in mei 2023 bekendgemaakt.


Door: ANP