mainImage

Burgemeester Aboutaleb moedigt Feyenoord aan in Tirana

20 mei 2022, 16:01 uur
Rotterdam & Regio, IJsselmondeNieuws, Echwel Rotterdam

De Rotterdamse Burgemeester Ahmed Aboutaleb is volgende week in Tirana om Feyenoord aan te moedigen in de finale van de UEFA Europa Conference League die de Rotterdamse club er speelt tegen het Italiaanse AS Roma.

Aboutaleb is op uitnodiging van de burgemeester van Tirana van 24 tot 26 mei op werkbezoek in de Albanese hoofdstad. Woensdagavond is hij een van de 22.000 aanwezigen bij de wedstrijd die begint om 21.00 uur en wordt gespeeld in het nieuwe Air Albania Stadium. Het is voor het eerst dat Albanië het decor vormt voor een Europese voetbalbekerfinale.

In nauwe samenwerking met de betrokken ambassades is ook een ontmoeting in voorbereiding tussen Aboutaleb en collega’s Erion Veliaj van Tirana en de nieuwe burgemeester van Rome Roberto Gualtieri, meldt de gemeente Rotterdam.

Aboutaleb besloot vorige week dat een eventuele huldiging, gepland voor vrijdag 27 mei, niet op de Coolsingel gevierd kan worden omdat productiebedrijven niet genoeg materieel en mankracht hebben om de traditionele huldiging te organiseren en het feest in goede banen te leiden. Dit ondanks een vurig pleidooi van de gemeenteraad. "Met pijn in het hart, het kan technisch niet," zei de burgemeester.

De huldiging staat nu gepland in het stadion van Feyenoord, maar daar is slechts ruimte voor een kleine 50.000 supporters. Een veelvoud van dat aantal wil een eventuele huldiging bijwonen. Dat bleek ook in 2017 bij het laatste kampioenschap van de club. Toen was het zo druk bij de huldiging op de Coolsingel dat er een NL-Alert moest worden verzonden met het verzoek om het centrum van de stad te mijden.


Door: ANP | Foto: ANP