Barendrechts Dagblad | Vragen over veiligheid halte Groningseweg buslijn 725
mainImage

Vragen over veiligheid halte Groningseweg buslijn 725

Afbeelding is niet meer beschikbaar
3 mei 2018, 09:23 uur
Politiek

Op dit moment vinden er werkzaamheden plaats aan de route van tramlijn 25 in Carnisselande in Barendrecht. Gedurende deze periode rijdt er een vervangende busdienst, lijn 725. Deze route heeft onder andere een tijdelijke halte aan de Groningseweg in zowel de richting van Rotterdam als het eindpunt in Barendrecht. Het gebruik van deze tijdelijke halte is volgens de EVB niet veilig. De partij heeft hier vragen over gesteld aan het college van B en W.

In de richting van Rotterdam is de situatie volgens de EVB zeer ongewenst: er bestaat een haltebord, maar geen voorziening om vanaf het perron naar de voetgangerstunnel onder de weg te komen. Passagiers worden hier verplicht om vanaf het talud een gladde helling af te glijden tussen de hondenpoep door. U begrijpt dat dit voor de passagiers zeer ongewenst is. Zij kiezen liever voor het alternatief: de Carnisserbaan oversteken. Echter, het verkeer op deze weg rijdt ca. 70 km/u, waardoor dit zeer gevaarlijke situaties voor passagiers en automobilist oplevert.

In de richting van het eindpunt in Barendrecht is de situatie verre van ideaal: er zijn slechts een paar betonplaten in het gras gelegd als halteperron, maar geen voorziening van dit perron naar het fietspad of voetpad. Ook hier worden passagiers verplicht om door het gras (en met slechte weersomstandigheden: modder) de halte af te lopen.

EVB acht deze situatie zeer ongewenst voor de passagiers – en daarmee de inwoners van Barendrecht – dat onze fractie de volgende vragen heeft aan het college:

Is het college bekend met deze situatie aan de Groningseweg/Carnisserbaan? Zo ja, hoe kijkt het college hier tegenaan?

Kan het college aanpassingen verrichten om deze situatie te verbeteren voordat de omleiding (einde 20 mei a.s.) is afgelopen?

Ingezonden door Kevin van Bommel (EVB)


Foto: Digitaal Dagblad