Barendrechts Dagblad | Winkels en veel banen weg bij Fietsenwinkel.nl

Winkels en veel banen weg bij Fietsenwinkel.nl

mainImage

International Bike Group (IBG) uit Amsterdam, het bedrijf achter Fietsenwinkel.nl, zit in de problemen. Na tientallen miljoenen verlies heeft het bedrijf het afgelopen jaar tientallen winkels gesloten en honderden arbeidsplaatsen geschrapt, meldt RTL Z na onderzoek.

Jarenlang stond Fietsenwinkel.nl te boek als slimme, succesvolle onderneming, die de ingeslapen fietsensector opschudde. Dankzij een geoliede webwinkel, veel reclame, slimme data-analyse en een netwerk van eigen winkels en onderhoudspartners groeide de 'disruptor' snel uit tot dominante speler. Begin deze maand kondigde moederbedrijf International Bike Group echter opeens aan te reorganiseren, aldus RTL Z.

Volgens de aankondiging splitst IBG zich in drie delen en sluit het bedrijf haar hoofdkantoor en magazijn, en vier Nederlandse en vier Belgische winkels. Navraag bij crisismanager Jop Pollmann, die begin deze maand aantrad als nieuwe topman van IBG, leert dat daarbij ruim tweederde van het huidige aantal banen verdwijnt. Van de 220 werknemers die het bedrijf telde bij het begin van de reorganisatie, gaan er slechts 70 mee naar de afgesplitste bedrijven. In werkelijkheid blijkt de sanering van IBG/Fietsenwinkel.nl volgens RTL Z al eerder ingezet en is het banenverlies veel groter dan bij de huidige reorganisatie.


Door: ANP