Barendrechts Dagblad | Werkgebied Buurt Bestuurt Middeldijkerplein e.o. breidt uit
mainImage

Werkgebied Buurt Bestuurt Middeldijkerplein e.o. breidt uit

15 september 2020, 13:40 uur
Lokaal

Het werkgebied van Buurt Bestuurt Middeldijkerplein en Omstreken is al redelijk aan de maat met de wijken: De Meren-Zuid; De Reling; het Middeldijkerplein; de Waterkant en het Havenkwartier met ongeveer 7500 inwoners. De activiteiten omvatten het onderhouden van  contacten met de gemeente Barendrecht inzake veiligheid en leefbaarheid van de wijken.

In de loop van de tijd bleek, dat er tal van overlopende zaken zijn in de wijk Gaatkensoog. Verder is daar op dit moment geen Buurt Bestuurt platform aanwezig. Derhalve is besloten om deze betrekkelijk kleine wijk in het werkgebied van Buurt Bestuurt op te nemen.

Evenals in 2017 in de andere wijken plaatsvond, zal ook onder de bewoners van Gaatkensoord huis aan huis een enquête gehouden worden om vast te stellen wat er omgaat in deze wijk. De gegevens zullen anoniem verwerkt worden om vervolgens waar nodig met de gemeente Barendrecht daarover in gesprek te gaan.

Ook het vrijwilligers team van Buurt Bestuurt Middeldijkerplein en Omstreken wil graag uitbreiden met de posities van secretaris en een medewerker voor de website. Informatie over deze functies; hansgrashoff@ziggo.nl

Het team bestaat thans uit 10 enthousiaste personen, die - afhankelijk van belangstelling en kennis/ervaring – elk op een of meerdere beleidsterreinen de contacten onderhouden met vertegenwoordigers van de gemeente Barendrecht. De toenemende hoeveelheid werk vraagt om versterking van het team.


Foto: Google Maps