Vitesse en KVZ '23 houden elkaar in evenwicht: 25-25

20 November 2023, 12:23 uur
Lokaal
mainImage
KV Vitesse

Het Barendrechtse Vitesse maakte vorige week in de eerste wedstrijd in de overgangsklasse direct kennis met het niveauverschil ten opzichte van vorig jaar. Foutjes werden genadeloos afgestraft en in de mindere fase werd het verschil gemaakt. Afgelopen zaterdag was het aan de korfbalploeg van Ronald Berrevoets en Niels Molendijk om deze fases en fouten te voorkomen tegen KVZ '23, de fusieclub uit Zaandam. De ploeg werd net als Vitesse kampioen in de Overgangsklasse op het veld en is op papier dus een geduchte tegenstander. Vitesse en KVZ '23 hielden elkaar in een spannende wedstrijd in sporthal De Bongerd in evenwicht: 25-25

Vitesse begon goed aan het duel. De korf werd eenvoudig gevonden en het eerste gaatje geslagen. Wederom werd er weer met krachten gesmeten en elk moment van verslapping leidde tot een tegengoal van het ook met scherp schietende KVZ '23. Hierdoor bleef de ploeg aan het elastiek en verdween de voorsprong even snel als de thuisploeg deze had opgebouwd. Het werd stuivertje wisselen, maar een droge verre buzzerbeater voor rust van Demi van Herwaarden zette de ploeg op 3 punten voorsprong.

Na rust leek de energie waarmee de opgebouwde voorsprong tot stand was gekomen als sneeuw voor de zon verdwenen en zoals aangegeven, is daar op dit niveau geen ruimte voor. De voorsprong verdween snel en de Barendrechters keken zelfs tegen 2 doelpunten achterstand aan. Echter, waar Pernix vorige week de genadeklap uitdeelde, herpakte Vitesse zich nu telkens sterk en wist de achterstand weer teniet te doen.

Voor de neutrale toeschouwer een lekker potje dat alle kanten op ging. De mensen met een Vitesse hart zagen echter 2 minuten voor het einde een 23-25 op het scorebord staan en vreesden het ergste. Nog één keer rechtte Vitesse de rug en wist Stefan van Helden met nog 8 seconden op de klok de 25-25 binnen te schieten. Er had aan beiden kanten wel meer ingezeten in fases, maar de ploegen moeten dus genoegen nemen met 1 punt.