Smitshoek verzuimt tegen Nieuwenhoorn te scoren: 0-0

28 January 2024, 14:20 uur
Lokaal
John van Neuren

Smitshoek speelde zaterdag bij Nieuwenhoorn een goede wedstrijd. Het gaf niks weg en creëerde zelf heel veel kansen, maar het vizier stond niet op scherp met als gevolg een teleurstellende 0-0. Voor de eerste wedstrijd na de winterstop kon trainer Edwin de Koning geen beroep doen op Van den Oever en Bruins, Lopes Mendes was niet helemaal fit en begon op de bank.

Het eerste kwartier was nogal mat, beide ploegen probeerden voorzichtig de aanval te zoeken zonder gevaarlijk te worden. Daarna nam Smitshoek wat meer het heft in handen. Nieuwenhoorn had de laatste linie hoog staan en met name Peter Verhoeve wist de bal van achteruit regelmatig net achter die linie te leggen. Delmee en Urban konden hiervan profiteren en gevaarlijk worden, maar het lukte allemaal net niet. Net over, net naast, net niet de bal onder controle en als er dan wel een goed schot gegeven kon worden, was er telkens oud-Smitshoek doelman Mike van de Wijngaart die zijn doel schoon hielden. Van den Biggelaar en Van den Bosch kregen nog een kans om de score te openen.

In de tweede helft bleef Smitshoek de betere ploeg, hoewel Nieuwenhoorn zo rond het uur wat meer uit de schulp kroop en voor het eerst met twee afstandsschoten voor dreiging zorgde. Smitshoek bleef de aanval zoeken en kansen creëren maar net als in de eerste helft verzuimde het om de trekker echt over te halen.

De grootste kans kwam in de 89e min. voor Smitshoek als na een afgeslagen corner van de thuisploeg, Smitshoek er over drie schijven razendsnel uitkwam. Ilano Silva Timas kwam alleen voor de keeper, maar Mike van de Wijngaart mocht zich na weer een prima redding definitief tot Man of the Match laten kronen.

Al met al een teleurstellende 0-0 waarmee Smitshoek zichzelf behoorlijk tekort deed. Zaterdag 3 februari nieuwe ronde, nieuwe kansen als LRC op bezoek komt.