Smitshoek kan puntenverlies tegen VOC vooral zichzelf verwijten

3 December 2023, 17:30 uur
Lokaal
John van Neuren

Smitshoek speelde zaterdag tegen V.O.C. (Volharding Olympia Combinatie) uit Rotterdam, een wedstrijd welke men dacht te winnen gezien het scoreverloop. Echter na het laatste fluitsignaal van de goed leidende jonge scheidsrechter Verhoeve stond er 3-3 op het scorebord. Onnodig puntenverlies, teleurstellend, te weinig scherpte bij de vele doelkansen waren de uitingen van trainer Edwin de Koning en supporters van de thuisclub na de wedstrijd.

Op een ondanks de vele regen en vorst redelijk bespeelbaar hoofdveld speelde de thuisploeg eigenlijk geen onaardige 1e helft. Smitshoek nam direct na het beginsignaal van de scheidsrechter het initiatief. Het drong V.O.C. terug op eigen helft, maar kon die eindpass om spelers vrij voor doel te krijgen vaak niet goed verzorgen. In de 22e minuut was het voor het eerst dat keeper Kristian van den Tempel van V.O.C. serieus aan het werk moest. Luc Delmee verscheen alleen voor hem, maar schoot de bal over na het passeren van de V.O.C.-doelman.

Na een half uur spelen gooide V.O.C. de schroom van zich af en zochten de gasten de aanval. Het door hen druk bezette middenveld sloot opeens snel aan bij de voorwaartsen en men kreeg ook wat kleine mogelijkheden om de score te openen. Het was echter Smitshoek die de 1-0 in de 41e minuut op het scorebord bracht. Luc Delmee schoot een voorzet direct richting de keeper van de gasten. Die pareerde het schot niet helemaal juist, wat Ilano Silva Timas de gelegenheid gaf te scoren.

Met een 2-0 ging Smitshoek de rust in. Het was namelijk Luc Delmee die een scherpe pass van Ryan Koolwijk goed wist af te ronden, doelman Kristian van den Tempel kansloos liet en deze stand op het scorebord bracht. Geen verkeerd resultaat van een over het algemeen redelijk spelend Smitshoek.

Trainer Edwin de Koning wisselde in de rust de van een blessure terugkomende Nino Urban voor Luigi Bruins. Smitshoek nam direct het initiatief, net als in de 1e helft. Het resulteerde in een aantal uitgelezen kansen waarbij rond de 69e minuut zowel Ilano Silva Times als Luc Delmee alleen voor de keeper van V.O.C. kwamen, maar de kansen niet wisten te verzilveren. Vanaf dat moment deed V.O.C. het wel beter. In de 73e minuut wist keeper Michael Termijn een inzet niet klemvast te pakken wat Kas Dullemans de gelegenheid bood te scoren. Zo’n 6 minuten later na deze 2-1 was het wederom V.O.C. dat tot scoren kwam en zodoende stond daar opeens de 2-2 op het scorebord.

Jesper van den Bosch werd snel hierna gewisseld voor Elson Rosario Almeida en voor Luc Delmee kwam spits Marvin van der Made in het veld. Ilano Silva Timas zorgde in de 81e minuut wederom voor een voorsprong van Smitshoek. Met een bekeken schot bracht hij de score naar 3-2 waarna iedereen dacht dat Smitshoek de punten wel ging verkrijgen. Ruben Monteiro Canuto, rechterspits van V.O.C. dacht daar echter anders over. Waar Smitshoek over het algemeen teveel de kansen liet liggen, pakte hij wel zijn moment. Van zo’n 20 meter krulde hij op een fantastische wijze de bal in de kruising. Michael Termijn was kansloos.

En zo eindigde deze, eigenlijk wel vermakelijke wedstrijd in een eindstand van 3-3. Als Smitshoek zuinig was omgesprongen met de 100% kansen had er een heel andere uitslag op het scorebord gestaan. Daar waren trainer Edwin de Koning, supporters en spelers van Smitshoek het over eens.

A.s. zaterdag speelt Smitshoek uit tegen Westlandia. De wedstrijd begint op het geweldige tijdstip van 18.00 uur(!)