Smitshoek bij Poortugaal hard onderuit voor de KNVB beker

11 February 2024, 11:17 uur
Lokaal
John van Neuren

Smitshoek is zaterdag uitgeschakeld in de KNVB-beker door VV Poortugaal dat met 5-2 te sterk was. Amateurclubs dromen er toch allemaal van om in het KNVB-hoofdtoernooi te mogen spelen tegen een profclub, met het Utrechtse Hercules als ultieme voorbeeld. Voor Smitshoek is dat alweer ruim 10 jaar geleden – september 2013 NAC Breda. De weg naar zo’n wedstrijd is lang en zaterdag was voor Smitshoek de 3e amateur ronde met een uitwedstrijd tegen competitiegenoot SV Poortugaal.

Veel Smitshoekers waren vol verwachting op de wedstrijd afgekomen. Trainer Edwin de Koning kon beschikken over dezelfde groep als de laatste weken, met uitzondering van Lorenzo Braaf, die had in de laatste training een voetblessure opgelopen. In het begin mocht Smitshoek het initiatief nemen. Dat resulteerde in de 21ste minuut in de 0-1 voor Smitshoek. Luc Delmee rondde met een fraaie lob goed af.

Lang mocht de pret niet duren, amper twee minuten later was het alweer gelijk. Poortugaal krijgt een vrije trap net buiten de zestien. De lage schuiver is eigenlijk slecht genomen, maar Smitshoek-doelman Steyn Gerritsen kreeg de bal niet onder controle en in de rebound was het 1-1.

Smitshoek kon daarna niet gevaarlijk meer worden. In de 37e minuut was er weer balverlies op het middenveld en met een snelle uitbraak wist de thuisploeg de 2-1 op het bord te zetten. In de extra tijd van de eerste helft leed Smitshoek nog maar eens onnodig balverlies en uit de daaropvolgende counter werd het  3-1.

In de eerste minuut na rust gaf Jesper van den Bosch met de aansluitingstreffer nog enige hoop en leek na de 3-2 weer alles mogelijk, maar Smitshoek maakte in deze wedstrijd te veel fouten en daardoor kon Poortugaal in de tweede helft nog twee keer scoren.