Barendrechts Dagblad | Mondkapje (boven 13) in Barendrechtse Bibliotheek verplicht
mainImage

Mondkapje (boven 13) in Barendrechtse Bibliotheek verplicht

4 oktober 2020, 12:22 uur
Lokaal

Behoor je tot een risicogroep en bezoek je de bibliotheek In Barendrecht of Ridderkerk liever op een rustig tijdstip? Vanaf 5 oktober hanteert de bibliotheek voor de vestigingen die vallen binnen regio Rotterdam-Rijnmond speciale venstertijden voor kwetsbare doelgroepen.  Alle vestigingen zijn open! Met of zonder aangepaste openingstijden. Vanaf 5 oktober dien je jouw bezoek aan de bibliotheek te registeren. Bovendien is het dragen van een mondkapje boven de 13 jaar verplicht.

De bieb vraagt je om...
Je zo veel mogelijk vooraf aan te melden voor activiteiten. Dit kan op de website. Activiteiten tot 30 personen kunnen, tot nader bericht, gewoon doorgaan. Dus kom vooral langs voor een lezing, workshop of cursus. Alle activiteiten worden 100% coronaproof georganiseerd.
Voor overige bezoeken, bij aankomst een formulier in te vullen aan de deur. Deze formulieren worden 21 dagen na dagtekening vernietigd. 

Veiligheidsmaatregelen
Volg altijd de instructies van de bibliotheekmedewerkers op
Blijf thuis als je een van de volgende klachten hebt: neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn, lichte hoest, verhoging (tot 38 C°);
Blijf thuis als iemand in jouw huis koorts heeft (vanaf de 38 C°) en/of benauwdheidsklachten;
Schud geen handen;
Desinfecteer je handen bij binnenkomst; 

Vanaf 5 oktober is het (vanaf 13 jaar) verplicht om een mondkapje te dragen tijdens een bezoek aan de bibliotheek;
Houd 1,5 meter afstand, zowel in als buiten de bibliotheekvestiging;
Leen doelgericht boeken, bekijk bijvoorbeeld vóór je bezoek onze online catalogus ter inspiratie;
Pak geen boeken uit het schap, behalve als je het boek daadwerkelijk gaat lenen;
Beperk het verblijf in de bibliotheek tot maximaal 2 uur;
Gebruik een mandje als toegangsitem. Zijn de toegangsitems op dan vragen we je te wachten tot er weer één beschikbaar is. Hiermee waarborgen we het maximum aantal toegestane bezoekers.
 
Speciale tijden voor risicogroepen
Behoor je tot een risicogroep en bezoek je de bibliotheek liever op een rustig tijdstip? Vanaf 5 oktober hanteren wij voor onze vestigingen die vallen binnen regio Rotterdam-Rijnmond en Zuid-Holland-Zuid speciale venstertijden voor kwetsbare doelgroepen. Onder kwetsbare doelgroepen verstaan wij de risicogroepen die door het RIVM zijn vastgesteld.

De venstertijden gelden voor de volgende bibliotheken: Heerjansdam, Barendrecht Het Kruispunt, Barendrecht Carnisselande, Ridderkerk Centrum, Ridderkerk Bolnes, Ridderkerk Slikkerveer, Poortugaal en Portland. Bekijk de reguliere én speciale openingstijden op de vestigingspagina van jouw bibliotheek.
 

 


Foto: Digitaal Dagblad / Rene Dons