Koffertje van zes miljoen van wethouder Lennart van der Linden

7 November 2023, 17:09 uur
Lokaal
mainImage
Digitaal Dagblad

De Barendrechtse wethouder Lennart van der Linden verdedigt vandaag zijn begroting voor de jaren 2024 tot en met 2027. Hier was de afgelopen week veel om te doen, omdat Barendrecht volgens de provincie zou afstevenen op een tekort van zes miljoen euro in vier jaar. De inflatie voor lonen en andere kosten zouden volgens de provincie veel hoger uit kunnen vallen dan waarop de wethouder gerekend heeft in zijn begroting. De oppositiepartijen toonden zich de afgelopen dagen sceptisch.
 
Barendrecht stapt per 1 januari 2024 uit de BAR-samenwerking met Ridderkerk en Albrandswaard. Hierdoor krijgt Barendrecht weer een eigen ambtelijke organisatie, maar dat kost ook geld.
 
Van der Linden heeft naar aanleiding van de kritiek van de provincie een herstelplan geschreven. Dat wordt vandaag in de Barendrechtse raad besproken. Volgens Van der Linden ligt er nu een gezonde begroting voor een gezond Barendrecht.

In het verlengde van die ambitie gaf de wethouder aan alle raadsleden een cadeautje. Een springtouw op weg naar de gezondste gemeente van Nederland. Leendert Mijnders van de SGP/ChristenUnie en nestor van de raad mocht uit handen van Lennart van der Linden het eerste presentje in ontvangst nemen.